That’s why education really important for muslim!

Hampir tiaphari aku dan dia ngobrol panjang lebar padahal gak pernah sekalipun ketemu secara langsung,krn ketemunya Cuma diYM. Dia pernah menjalani kehidupan seperti yg saat ini sedang ku coba lalui. Makanya I’m felt so free to tell about anything to him
Sewaktu menjelaskan aku yang barusanku lalui dan akhirnya terlewati. Diujung cerita dia bilang ini.


wally
usa : I realize something a few days ago

soraya lannazia: realize what
wally
usa : I understand now why in Islam it was stressed you should seek knowledge
wally
usa : and it is this: ignorance can lead even the pious astray.
soraya lannazia: oh u mean that Muslim have become knowledge person so u cant be lead to wrong way


wally
usa : when one is ignorant, they will be tricked into believing this or that, following this or that. And although they think what they are doing is good, they could very well be walking the road to damnation and sin.
wally
usa : whether Muslim or Christian, if one is knowledgeable it is much harder to be led astray by others with evil intent
wally
usa: many good Christians and Muslims do evil things cause they think it is good due to ignorance.


soraya lannazia: yeah have good knowledge is same like open your mind and see the real in this world, by know that we have educated
wally
usa : yeah…and that person had many problems, ignorance is one of them.
wally
usa : be sure not to follow that example.
soraya lannazia: ok😉


That’s why the first line letter that jibril try to make Muhammad to say in al-Qur’an is…

Iqra…read

Iqra…study

Iqra…learn more


3 times jibril said Iqra means we have to read, study and learn more about something. Not just listen from other person and don’t know the truth.
So the people will know which good path and bad path, not walking to the road of damnation and sin and can be able to open their mind and thoughts about other person behavior and why that person is like that.


That’s why education really important!
Dan sangat menyedihkan melihat saudara kita bisa dibujuk untuk pindah agama dgn sekotak mie instant!

20 thoughts on “That’s why education really important for muslim!

  1. sorayalannazia said: Dan sangat menyedihkan melihat saudara kita bisa dibujuk untuk pindah agama dgn sekotak mie instant!

    itu juga yang selalu menggelisahkan hati………. makanya ayo bangkit…lakukan & raih yang terbaik……..

  2. masalah perut masih lebih penting rupanya daripada keimanan seseorang…dulu waktu kakakku masih jadi bidan didaerah terpencil, beliau suka geram melihat bagaimana oknum2 tertentu berusaha mengubah iman seseorang dengan iming-iming uang…

  3. iniaku said: masalah perut masih lebih penting rupanya daripada keimanan seseorang…dulu waktu kakakku masih jadi bidan didaerah terpencil, beliau suka geram melihat bagaimana oknum2 tertentu berusaha mengubah iman seseorang dengan iming-iming uang…

    miris yah!

  4. Tetapi pembalajaran tetap harus disaring, tidak melulu melahap semua tanpa ada filter..itu seperti yang dilakukan media barat untuk melakukan pembodohan universal mengenai saudara kita di palestina, informasi=fakta yang benar, bukan yang ditutup2in atau bahkan diputarbalikkan seperti sejarah diindonesia…..:D Ayo..Belajar…

  5. This tittle is incorrect.That’s why education is important for all people. It is not good just to mention Islam as your point of thought. Why can’t we just think about humanity instead of wasting energy and time for being “holy”.So much camouflages for corrupt minds.

  6. dyanpermatasari said: Tetapi pembalajaran tetap harus disaring, tidak melulu melahap semua tanpa ada filter..itu seperti yang dilakukan media barat untuk melakukan pembodohan universal mengenai saudara kita di palestina, informasi=fakta yang benar, bukan yang ditutup2in atau bahkan diputarbalikkan seperti sejarah diindonesia…..:D Ayo..Belajar…

    iya pdhl negara demokrasi tp kok medianya dipegang oleh pemerintahdan pemerintah dapat memputar balikkan fakta yg ada!aku jg gemes bgt sm tindakan mereka ini!kok mau sih negara semaju amerika dibodohi sendiri oleh pemerintahan mereka sendiriuntung kita bangsa indonesia udh melewati saat-saat kegelapan itudan sekarang media bisa bebas mengekspose apa saja!

  7. teija said: This tittle is incorrect.That’s why education is important for all people. It is not good just to mention Islam as your point of thought. Why can’t we just think about humanity instead of wasting energy and time for being “holy”.So much camouflages for corrupt minds.

    maybe u cant read in my language…sorry!bec there is some issue tht happen in here!its abt rich non-muslim people who give poor people instant noodle and this act can persuade our muslim poor people move their believe!so just bec instant noodle, tht person can move their believe!this person have shallow minded abt their own religion and being educated this act can stop!

  8. Bismillah.. Assalamu’alaikum Numpang Koment, Nyelak atau apa aje dech.. “Tebarkan Salam Kembangkan Shilaturahmi, Rapatkan Ukhuwwah, Koreksi Ke Dalam” hihi itu aja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s